Вие сте тук

МВР: Променя се формата на декларацията за пътуващите през КПП на областните градове

МВР: Променя се формата на декларацията за пътуващите през КПП на областните градове

Обновена бланка на декларация за преминаване през КПП в областните градове публикува МВР в интернет страницата си с уточнението, че промяната касае удостоверяването на необходимостта за пътуване във връзка с извършване на трудова дейност.

В декларацията отпада заверката от работодателя в т. 3. Пътуващите ще представят служебна бележка, издадена от работодателя, или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

Другият нов момент е, че попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП и ще остават при тях, за да бъде контролирано изпълнението на мярката и проверени вписаните в документа данни. 

Актуалната към момента бланка на декларация може да бъде намерена в сайта на МВР, както и в прикачения файл по-долу. За улеснение на лицата, които ще трябва да издадат служебни бележки на пътуващите през КПП служители, предоставяме и примерен образец за този формуляр (към момента няма публикуван официален такъв от институциите, предложеният вариант е съставен от експертите на Счетоводна мрежа ИнБаланс).