Вие сте тук

Ново в сайта на НАП - справка за търговски обекти, подлежащи на запечатване

Ново в сайта на НАП - справка за търговски обекти, подлежащи на запечатване
1

Нова рубрика в интернет страницата на приходната агенция предоставя възможност от началото на 2018 г. да бъде направена справка за подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение.

Списъците с обектите, в които НАП е установил данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“ могат да бъдат намерени тук: За НАП » Търговски обекти, подлежащи на запечатване.

Данъчните припомнят, че с последните промени в ЗДДС подлежащият на запечатване обект може да бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, стига лицето да знае, че обектът ще бъде запечатан. С публичното обявяване на списъците с търговски обекти, които предстои да бъдат запечатани от органите на приходната администрация, лица, на които е прехвърлено стопанисването на обекта-нарушител, по подразбиране се считат за информирани за принудителните административни мерките, които ще бъдат наложени. От Агенцията по приходите уточняват, че целта е да се ограничат опитите на търговци да заобикалят запечатването на обекта като прехвърлят стопанисването на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, включително с преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици. 


Източник: НАП