Вие сте тук

Пореден фалшив имейл разпространява вирус от името на НАП

Пореден фалшив имейл разпространява вирус от името на НАП

Приходната агенция отново е жертва на кибер престъпници, става ясно от съобщение с днешна дата в интернет страницата на институцията.

За пореден път компютърен вирус се разпространява чрез фалшиви елекронни писма от името на НАП, предупреждават от агенцията. Съобщението, съдържащо заразните прикачени файлове и информация за промяна в сроковете за подаване на годишните финансови отчети, е третата през последния месец злоупотреба от този тип с името на Агенцията по приходите. Предишните фалшиви имейли стряскаха получателите си с промени в регламента за подаване на данъчни декларации и солидни глоби за нарушителите на новите разпоредби. 

От НАП съветват клиентите си да не отварят прикачените файлове и уверяват, че заедно със специализираните служби работят за издирването на извършителите. 

Читателите на InBalance News могат да се информират за актуалните за 2016 г. срокове за подаване на годишните финансови отчети съобразно регламентите на действащия в момента Закон за счетоводството тук:

Годишните финансови отчети се подават в нови срокове през 2016 г.

Всяка промяна в нормативната уредба, пряко касаеща бизнеса в България, ще бъде своевременно отразена на страниците на news.inbalance.bg.