Вие сте тук

Стартира втори сезон на лотарията на НАП с касови бележки

Стартира втори сезон на лотарията на НАП с касови бележки

Приходната агенция официално стартира втория сезон на лотарията с касови бележки.

От НАП обявиха, че в новото издание на играта вече участват 16 000 фискални бона. Наградите, които данъчната администрация ще раздава през следващите 12 месеца, са с цел стимулиране на коректното отчитане на оборотите в търговските обекти чрез засилен контрол от страна на гражданите.

За да увеличат шанса си за печелба, участниците могат да регистрират освен касовата си бележка и бележката от ПОС терминал при плащане с банкова карта. Късметлиите, които ще бъдат определяни чрез жребий, ще имат шанса да се сдобият всяка седмица с предметна награда на стойност приблизително 1000 лв., веднъж месечно с парична печалба от 2000 лв., а голямата награда е 50 000 лв. От НАП уточняват, че участниците в първия сезон, които вече имат активни потребителски профили, могат да ги използват и в настоящия, а останалите желаещи да се включат в данъчната лотария трябва да се регистрират еднократно в сайта www.kasovbon.bg. Всеки участник може да въвежда касови бележки без ограничения, попълвайки дата, час и стойност на покупката. Регистрираните бонове трябва да бъдат съхранявани до края на играта, тъй като спечелените награди ще се предоставят срещу тях. 

От приходната агенция информират желаещите да се включат в лотарията, че първият печеливш ще бъде бъде изтеглен през декември 2017 г. в сутрешния блок на БТВ. Шанс имат всички, регистрирали белжки до 19:59 ч. на 17 декември 2017 г. Участващите в жребия касови бонове трябва да са издадени след 1 януари 2017 г. включително.

За да мотивират участниците, от НАП напомниха, че в първото издание на лотарията, което приключи в края на 2016 г., са регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил, е Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв.


Източник: НАП