Вие сте тук

Как да активираме защита срещу screen lockers чрез Kaspersky Internet Security 2015

Как да активираме защита срещу screen lockers чрез Kaspersky Internet Security 2015

Screen locker-ите, вид ransomware, са измислени, за да изнудват потребителите, като блокират техния достъп до компютъра, след което изискват откуп, за да бъде възстановено нормалното състояние на системата.

Плащането на сумата не дава гаранция, че ще получите код за отключване. Банерът най-вероятно ще продължи да иска повече пари.

Ако видите банер, подканящ Ви да изпратите съобщение или да преведете определена сума пари, за да отключите компютъра си, използвайте клавишна комбинация, която ще накара Kaspersky Internet Security 2015 да прихване и премахне screen locker-ра. По подразбиране този вид защита е активирана. Но за да проверите дали е пусната на вашия компютър или за да настроите клавиш по подразбиране, направете следното:

1. Отворете Kaspersky Internet Security 2015
2. В долната лява част на прозореца кликнете върху Settings
3. Натиснете върху Protection Center след което върху System Watcher.

4. Уверете се, че има отметка на Detect and close screen lockers в прозореца System Watcher settings.
5. Настройте бърз клавиш, който предизвиква Kaspersky Internet Security 2015 да разпознава и отстранява screen-locking ransomware
6. Затворете прозореца

Как да отключим екрана си?

Ако екранът ви е заключен използвайте предварително определена клавишна комбинация, която ако не е променяна е CTRL+ALT+SHIFT+F4 по подразбиране. Направете пълно сканиране на системата.

Ако горните мерки ви се виждат сложни или нямате закупен антивирусен продукт на Kaspersky Lab, не се колебайте да ни потърсите. Очаквайте скоро "Инструменти за декриптиране на файлове поразени от Trojan Ransom"

Статията е публикувана първоначално тук: Как да активираме защита срещу screen lockers чрез Kaspersky Internet Security 2015


ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ