Иновации в областта на финансовите услуги ще получат 200 млн. евро от УниКредит Anthemis Group

Иновации в областта на финансовите услуги ще получат 200 млн. евро от УниКредит Anthemis Group

Иновативни бизнес идеи за финансови услуги ще бъдат финансирани от УниКредит и международната инвестиционна и консултантска компания Anthemis Group чрез съвместен инвестиционен проект с капитал от 200 млн. евро.

Информацията за създаването на UniCredit evo (абревиатура от equity venture opportunities) беше публикувана вчера в интернет страницата на УниКредит Булбанк. Със средствата, предоставени от банката, ще бъдат финансирани най-перспективните стартиращи компании с иновативни идеи и технологии в сферата на финансовите услуги - банкирането на дребно и потребителското финансиране, инвестиционно и корпоративно банкиране, управление на активите и богатството, капиталови пазари и търговия, разплащания, финансова инфраструктура и др. Инвестициите ще бъдат насочени основно в Европа и в Северна Америка.

По думите на Паоло Фиорентино, главен оперативен директор и заместник-генерален мениджър на УниКредит, „Партньорството с Anthemis и създаването на UniCredit evo е част от процеса на дигитализация на финансовите услуги и изграждането на нов бизнес модел в сектора. Като един от силните участници на пазара, имаме средствата, финансовите познания и голямата база от клиенти, които могат да бъдат двигател на все повече иновации в полза на потребителите.“

Целта е сътрудничество с нови партньори в рамките на FinTech екосистемата и развитие на авангардни технологични решения в полза на клиентите, подчертават от банковата институция.


Източник: http://www.unicreditbulbank.bg