В края на летния сезон Галерия УниКредит Студио гостува в Бургас с изложбата „Небето, което говори с морето“

В края на летния сезон Галерия УниКредит Студио гостува в Бургас с изложбата „Небето, което говори с морето“

От днес до края на септември гостите на Бургас и клиентите на УниКредит Булбанк ще могат да си припомнят как са изглеждали плажовете ни преди 50 години.

В края на летния сезон Галерия УниКредит Студио гостува в Бургас с изложбата „Небето, което говори с морето“ с фотографии на българското Черноморие от 60-те години на легендарния Торос Хорисян. От днес до края на септември гостите на Бургас и клиентите на УниКредит Булбанк ще могат да си припомнят как са изглеждали плажовете ни преди 50 години.

Интересен факт е, че снимките са правени по времето, когато е създадена най-голямата българска банка УниКредит Булбанк. Тя днес стопанисва арт пространството УниКредит Студио в центъра на София и отбелязва своята 50 годишнина.

В „Небето, което говори с морето“ камерата на Торос Хорисян флиртува с всяка вълна, с всяка усмивка на плажа, с всеки фриволно развят от вятъра кичур коса. Във всеки кадър личи ръката и душата на майстор. Технологията се покланя пред непостижимия за нея фотографски усет.

В чест на закачливия поглед на камерата на Хорисян УниКредит Студио показва лятната колекция в няколко серии: „За мен ти си морска сирена“, „Винаги двама“, „С деца на море“ и „И още нещо…“. От уважение към фотографа банката е запазила повечето от оригиналните имена на снимките, които той им е дал.

Серията фотографии от 60-те години на Торос Хорисян от българското Черноморие е всичко друго, но не и носталгична и е един чудесен начин да внесем свеж полъх в последните летни дни.

Галерия “УниКредит Студио” гостува в Бургас

Бургас, ул. „Александровска“ 22

Работно време:

08:00 - 18:00 часа от понеделник до петък

Вход свободен

3 – 30 септември 2014 г.

http://www.unicreditbulbank.bg