Вие сте тук

Българските полицаи

Българските полицаи

Българските полицаи (милиционери)

Представете си, че сте с колата си в чужда държава. Оставили сте я някъде на платен паркинг за няколко дни. Връщате се след седмица и колата ви я няма. Казват ви, че багажът ви е взривен от полицията, колата ви е разбита отвсякъде и че ще бъдете разпитван. Вие сте изумен и питате защо. Отговорът е, че имате рисков профил.

Българска полиция, в потвърждение на множеството цветист хумор по адрес на интелигентността и проницателността на своя състав, взриви багажа и разби буса на двама арменски граждани, паркирали го на паркинга на софийското летище, защото имали рисков профил.

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че след атентатите в Париж арменците са с рисков профил. Всъщност и микробусът бил с рисков профил. Защо са с такъв, главният секретар не е дал обяснения.

Също от МВР „специалисти“ дойдоха и различни хипотези. Че взрив нямало, но може и да е имало (под сурдинка беше признато, че в буса имало козметикаи кучетата реагирали на тях като на взрив). Друга по-хард версия допусна, че единият терорист е заминал за Брюксел по задача, а другия за Москва, на инструктаж при Путин. И т.н.

Главният секретар на МВР обясни, че след завръщането на двамата арменци, щяло с тях да бъде разговаряно и после да се прецени, дали да бъдат задържани.

Цялата случка е показателна за трагикомичното ниво на родната ни полиция.

"Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба", коментира Бойко Борисов.

За ограмотяване на г-н Костов може да разкажем, че в Армения живеят около 99% християни. Че в Париж живеят около 100000 арменци, които са измежду най-уважаваните членове на френското общество. И че България е единствена държава, освен Турция, определяща ги с рисков профил.

А арменските граждани бихме посъветвали да заведат солени искове за нанесените им щети. И за материалните и за моралните.

Сн.: Bulphoto