Вие сте тук

Актуализиран е офлайн модулът за Интрастат оператора МИО за 2021 г.

Публикувана е обновена версия на офлайн модула за Интрастат оператора МИО, в която е премахнат код на държава "EU - Европейски съюз" от номенклатурата на страните.

Off-line модул МИО (Модул за интрастат оператора) за 2021 г.

От НАП информират Интрастат орепаторите за публикуването на актуализирана версия на офлайн модула МИО за 2021 г, която подменя публикуваната на 25 януари 2021 г. МИО 8.0.1. 

Новата версия и указания за използването на модула са достъпни в интернет страницата на приходната агенция, в рубриката » За бизнеса » Интрастат » Софтуер и ръководство за ползване. Промяната се състои в премахване на код на държава "EU - Европейски съюз" от номенклатурата на страните, тъй като той не се използва в Интрастат. От НАП информират, че при вече инсталирана предходна версия, преинсталацията ѝ с новата не е наложителна, но операторите не трябва да използват въпросния код, тъй като декларацията им ще бъде отхвърлена при подаването. 

Актуализираният off-line модул МИО в двете му версии - на български и на английски, може да бъде изтеглен и от прикачените файлове тук: