Вие сте тук

Годишни данъчни декларации за доходите, придобити от физическите лица през 2017 г.

Годишни данъчни декларации за доходите, придобити от физическите лица през 2017 г.
5

НАП публикува формулярите за деклариране на доходите, придобити от физическите лица през 2017 г.

Новите годишни данъчни декларации са достъпни в интернет страницата на приходната агенция, в рубриката За граждани »Документи - данъци. Срокът за подаването им е 30 април 2018 г., напомнят от агенцията и допълват, че при деклариране по електронен път с КЕП до 31 януари 2018 г. гражданите могат да ползват отстъпка от 5% върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. За да се възползват от това данъчно облекчение, физическите лица трябва да изпълнят още две условия - до края на януари да довнесат цялата дължима сума и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията.

Новите формуляри за годишните данъчни декларации на физическите лица и приложенията към тях могат да бъдат изтеглени и от линковете по-долу:

Декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения, което намалява вероятността да бъдат допуснати технически грешки.


Източник: НАП