Вие сте тук

Годишни данъчни декларации за доходите, придобити от физическите лица през 2017 г.

Годишни данъчни декларации за доходите, придобити от физическите лица през 2017 г.

НАП публикува формулярите за деклариране на доходите, придобити от физическите лица през 2017 г.

Новите годишни данъчни декларации са достъпни в интернет страницата на приходната агенция, в рубриката За граждани »Документи - данъци. Срокът за подаването им е 30 април 2018 г., напомнят от агенцията и допълват, че при деклариране по електронен път с КЕП до 31 януари 2018 г. гражданите могат да ползват отстъпка от 5% върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. За да се възползват от това данъчно облекчение, физическите лица трябва да изпълнят още две условия - до края на януари да довнесат цялата дължима сума и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията.

Новите формуляри за годишните данъчни декларации на физическите лица и приложенията към тях могат да бъдат изтеглени и от линковете по-долу:

Декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения, което намалява вероятността да бъдат допуснати технически грешки.


Източник: НАП