Вие сте тук

НАП презентира в поредица от семинари изискванията на Наредба Н-18 към софтуерите за продажби и касови апарати

НАП презентира в поредица от семинари изискванията на Наредба Н-18 към софтуерите за продажби и касови апарати

В поредица от семинари, организирани от приходната агенция в Бургас, Варна, Пловдив и Велико Търново, експерти от ведомството разясняват на заинтересованите лица - представители на бизнеса, производителите на софтуер и финансово-счетоводната общност, изискванията на Наредба Н-18 към софтуерите за продажби и касовите апарати, използвани за отчитане на продажбите. 

В допълнение към разяснителната кампания от НАП публикуваха в интернет страницата на агенцията и двете презентации от семинарите (могат да бъдат разгледани и по-долу)

Наредба Н-18/2006 г.        Практическо прилагане на наредба Н-18/2006 г.

От НАП припомнят още, че според новите изменения на Наредба Н-18 лицата с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност на активите по баланс над 8 млн. лв. и персонал от над 50 души и чиито продажби в брой са под 5% от приходите, могат да изберат да ползват и софтуер за управление на продажбите (СУПТО), който създава стандартизиран одиторски файл. До 31 март те трябва да се съобразят с изискванията на Наредбата. Срокът за подаването на информацията от търговците за използвания софтуер в търговските обекти, се удължава до 31 май 2020 г.

И още: Важни крайни срокове по Наредба Н-18


Източник: НАП